Ο δικός μας άνθρωπος

O Δημήτρης Τσιρίπιλλος ή αλλιώς όπως των γνωρίζουν όλοι Λόντη γεννήθηκε στο χωριό Βώνη στις 23.01.1933.

Η μητέρα του ήταν η Χρυσταλλού και ο πατέρας του ο Λούκας τον οποίο έχασε πολύ μικρός.  Καταγόταν από πολύ φτωχή οικογένεια και αφότου ορφάνεψε από πατέρα στην πιο τρυφερή του ηλικία αναγκάστηκε να βγεί στην βιοπάλη.

Σε ηλικία δώδεκα χρονών άρχισε με άλλους συνομήλικους του να εργάζεται σε πάρα πολύ δύσκολες συνθήκες στις οικοδομές για να βοηθήσει την οικογένεια του και να κερδίσει το ψωμί.

Από πολύ μικρός εντάχθηκε στο Λαϊκό Κίνημα και στις συντεχνίες.  Μαζί με άλλους συγχωριανούς μας ίδρυσαν και οργάνωσαν την κομματική ομάδα Βώνης καθώς και το πρώτο σωματελιο με την ονομασία « ΝΕΑ ΓΕΝΕΑ ΒΩΝΗΣ».  Διετέλεσε γραμματέας της κομματικής ομάδας και του Συνεργατικού Παντοπωλείου, Ποδοσφαιρικής και Πρόεδρος του Σωματείου μας « ΑΠΟΛΛΛΩΝ ΒΩΝΗΣ».  Μετά στην προσφυγιά διετέλεσε Αντιπρόεδρος της προσωρινής επιτροπής του Προσφυγικού Σωματείου μας.

Ο Αείμνηστος «Λόντης» παντρεύτηκε με την Χρυστάλλα από το χωριό Στρογγυλό της Επαρχίας Αμμοχώστου και μαζί αγωνίστηκαν και έκτισαν το σπίτι τους στην Βώνη.  Απέκτησαν 3 κόρες τις οποίες ευτύχησε να δει παντρεμένες και να αποκτήσει 8 εγγόνια.

Μετά την Εισβολή εγκαταστάθηκε στην Παλλουριώτισσα, ασχολούμενος με το εμπόριο ζωοτροφών.  Συνέχισε να προσφέρει τις υπηρεσίες του στο Λαϊκό Κίνημα και καταξιώθηκε να παρασημοφορηθεί με το μετάλλιο των πενήντα χρόνων του «ΑΚΕΛ» Αριστεράς.

Σε ηλικία 60 χρονών η ανίατη ασθένεια πάρκινσον τον κτυπά και τον βασανίζει για δέκα ολόκληρα χρόνια.

Στην ηλικία των 71 χρόνων χάνει την αγαπημένη του γυναίκα από ξαφνικό θάνατο και αμέσως μετά από δυο μήνες την ακολουθεί στον υγρό τάφο.

Η οικογένεια του, το Λαϊκο Κίνημα και εμείς οι συγχωριανοί και φίλοι του χάνουν ένα καλό συνεργάτη,άνθρωπο και παντοτινό φίλο.